Van, amikor a hit már nem segít, csak egy jó szakember

Hívőnek, illetve vallásosnak lenni ma már nem annyira életmód kérdése, sokkal inkább egy közösséghez tartozás. Hogy tudod: van egy hely, ahol még a legrosszabb napjaidon is szívesen látnak. Persze én nem a vak hitbuzgóságról beszélek; az olyan emberekről, akik még orvoshoz sem mennek el, mert úgyis csak addig élnek, amíg az Isten elrendelte. Ez szerintem egy rettentő káros és begyöpösödött hozzáállás, pedig sajnos találkozni vele még mindig. Mindenesetre jól esik néha arra gondolni, hogy tartozom valahová, illetve néha egy-egy ima a szorult helyzetekben tényleg képes új erőt adni. Viszont van, amikor már sem a hit, sem az ima nem segít, és tényleg muszáj világi szakembert hívni, például egy vízszerelőt. De miért is várná el bárki is Istentől, hogy javítsa meg a fürdőszobai csapját? Ilyesmit remélni gyerekes és naiv dolog lenne. Az ilyesmire ott van a vízszerelés net oldala, és a csapat ami mögötte működik. Én legalább is olyan elégedett voltam velük, hogy teljes biztonsággal tudom másnak is ajánlani.

Történt ugyanis, hogy a fürdőnkben a kádtöltő csap egyik este elkezdett elég erősen szivárogni, és nem csak a kifolyójából, hanem a csaptelep-testből. Gondoltam rögtön, hogy itt bizony nem csoda történt, hanem meghibásodás, és mihamarabb a végére kell járnunk, különben ingünk-gatyánk rámegy a vízszámlára! Sokan nem is gondolnák, de egy-egy ilyen szivárgó törés vagy repedés akár egész köbméterekkel megtolhatja a fogyasztást úgy, hogy észre sem vesszük! Úgyhogy mondtam a feleségemnek, hogy egy darabog csak nagyon óvatosan használjuk, és neki is álltam rögtön szakembert keresni a feladatra. Így akadtam rá a vízszerelés net oldalára, és nem is olyan nehezen!

Viszonylag sokan foglalkoznak vízszereléssel, ami nem baj, hiszen mindenki megtalálhatja az ő ízlésének és pénztárcájának leginkább megfelelőt. Azonban az, hogy egy cég ennyire felkészült legyen, mint a vízszerelés net csapata, az azért ritka. Persze, mint a nevük is mutatja, vízszereléssel is foglalkoznak a csövektől és vízvezetékektől a kerti csapokon át a mosogatókig, azaz bármit beszerelnek, megjavítanak és telepítenek, amire az embernek vízzel kapcsolatban csak szüksége lehet. De ezen felül csatornázást is vállalnak, sőt, duguláselhárítást és fűtésszerelést is! Szóval, ha úgy vesszük, egy igen komplex vízzel kapcsolatos tevékenységi köre van a vízszerelés net cégének, és ez még nem minden! Most jön az, ami miatt rögtön az elején rettentő szimpatikusak lennek!

A komplex szolgáltatáson kívül ugyanis a vízszerelés net egyik különlegessége, hogy nem csak Budapesten, hanem egész Pest megyében is bárhová házhoz mennek. Így bizony, ők nem csak egy egyszerű, fővárosi érdekeltségű vállalkozás, hanem, úgymond, vidékről is lehet őket minden további nélkül keresni. És a távolság egy dolog, de az időről se feledkezzünk meg! Ha valami vészhelyzet állna elő, akkor a vízszerelés net emberei akár 1-2 órán belül, éjszaka és hétvégén is házhoz tudnak menni! Ezt pedig nem sokan vállalják, így mindenképpen elismerendő. Természetesen ennek megvan a maga plusz díja, de az a helyzet, hogy ha nem szeretnénk, hogy rövid időn belül ússzon az egész lakásunk, sőt, az alsó szomszédoké is, akkor nem érdemes sajnálni a pénzt. Ennyit mindenképpen megér a szakszerű, jól elvégzett munka.

És emellett még minden mozzanatról, minden munkáról számlát is adnak, ami szintén ritkaság számba megy lassan. Mindenki igyekszik “okosba” megoldani a dolgokat (nekem már eleve hidegrázásom van a szótól is), aztán meg csodálkozik, hogy amit a kihívott olcsó mester elvégez, az hamar újra el is romlik, és lehet megint mindent elölről kezdeni. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki mutyiban csináltat meg valamit, azt senki nem fogja hivatalosan elismerni. Ezzel szemben ha a vízszerelés net szakembereit hívod és szolgáltatását veszed igénybe, akkor a kiérkezéstől az utolsó csavartekerésig mindennel elszámolnak, és számlát is adnak róla. Miért jó ez? Mert például a biztosító is csak így fogadja el a javítási költségeket, pontosan és hivatalosan igazolva. És nem kell aggódni, a vízszerelés net által kiállított számlát bármikor bármelyik biztosító elfogadja, hiszen ők rendelkeznek minden szükséges képesítéssel és engedéllyel ahhoz, hogy a javítási munkálat szakszerű és minőségi legyen, így a biztosítónak is több kedve lesz téríteni.

vízszerelés net

És akkor mindenképpen ejtsünk még szót a garanciáról is. Az imént érintettük a gyors és olcsó, nem hivatalos javítgatást, amit sokan választanak. Ezzel csak egy baj van: semmiféle biztosíték nincs rá, hogy az a javítás tartós is lesz, és nem romlik el újra két nappal azután, hogy az állítólagos szerelő távozott. Pedig sok ilyen és ehhez hasonló történetet lehet olvasni az interneten, ahol valaki felbérelt egy kóklert, és aztán amikor rövid időn belül újra elromlott az elvileg helyreállított dolog, akkor a “szakember” letagadta, hogy bármi köze is lett volna hozzá, már ha egyáltalán el lehetett még egyszer érni. Nem így a vízszerelés net, ugyanis az őáltaluk elvégzett javításokra bizony garancia van! Legalább fél-egy éve, attól függően, hogy mi volt a munka és milyen alkatrészt kellett cserélni, de az ügyfél igényei szerint ez az idő akár 5 évig is kiterjeszthető! Vagyis ha ők jönnek és szerelnek meg valamit, te pedig megveszed hozzá a kiterjesztett garanciát, akkor azalatt az idő alatt az általuk megcsinált, de idő előtt ismét meghibásodott dolgot garanciálisan javítják. Még termékekre is ritka az ennyire hosszú és megbízható garancia, hát még egy vízszerelői szolgáltatásra!

Hogy rövidre fogjam: mindezt megtudtam a vízszerelés net oldaláról, mikor megtaláltam keresgélés közben. Természetesen elújságoltam a feleségemnek is, aki megerősített abban a meggyőződésembe, hogy nekünk bizony őket kell kihívnunk! Az ügyfélszolgálatuk 0-24-ben hívható, tekintettel az esetleges vészhelyzetekre, de ha valaki nem szeretne sokat csörögni, az visszahívást is kérhet az oldalon. Így talán kicsit diszkrétebb a dolog, a félénkebbek sem maradnak hoppon. Én azonban tudtam, hogy mihamarabb cselekedni kell, úgyhogy aznap délután rájuk is csörögtem. Hamar sikerült megbeszélni egy időpontot, és nem is túl sokára. Azt hinné az ember, hogy egy ennyire profi és szakszerű vízszerelő brigádnak egyetlen szabad perce sincs, hanem állandóan úton vannak ügyféltől ügyfélig, ám ilyen az, ha gyorsan és hatékonyan dolgoznak. Többet is be lehet így vállalni. Úgyhogy annyi volt csak hátra, hogy a munkahelyemen jelezzem: adott napon itthonról dolgoznék, mert vízvezetékszerelőt várok. És lássatok csodát: ahogyan megbeszéltük, azon a bizonyos napon és időben meg is érkezett a vízszerelés net csapatának furgonja. A szakemberek minden szükséges eszközzel felszerelkezve jöttek, így az egész csaptelep-csere nem tartott tovább egy óránál, és ebben a rendszer víztelenítése is benne volt. Hát igen, ilyen az, amikor olyan hívsz, aki érti is a dolgát.

Szóval összefoglalva: ha Budapesten vagy Pest megyében lenne bárkinek szüksége vízzel kapcsolatos szakemberre, akkor felesleges csodáért imádkozni, érdemesebb inkább felmenni a vízszerelés net oldalára, és hívni a telefonszámukat vagy visszahívást kérni. Egyébként is gyorsan kiérkeznek, de nagy baj esetén pár órán belül házhoz jönnek, szóval ha nagy a katasztrófa, arra is van gyógyír. Én rettentően meg voltam velük elégedve, és szerintem más is meg lesz. Valószínűleg a jövőben is hozzájuk fogok fordulni hasonló esetekben, hiszen ami egyszer bevált, azon minek változtatni? Jó, tudom, ez kissé konzervatívan hangzott, de na, értitek a lényeget, azt hiszem. Vízszerelésért tehát hívjátok a vízszerelés net szakértői csapatát!