Vallásosság és a technológia

A családomban mindig is jellemző volt a vallásosság, sőt egyesek elmentek olyan irányba, amit már bigottnak is neveznének néhányan. Szerintem ez már abszolút túlzás. A félreértések elkerülése végett én nem vagyok ellene a vallásosságnak, én magam is meg vagyok keresztelve római katolikusnak, sőt még bérmálkoztam is. Nem mondom, hogy aktívan gyakorlom a vallásomat, de azt el lehet rólam mondani, hogy van hitem. Hiszek abban, hogy van egy felsőbb erő, ami kezében tartja a világot, de az már teljesen mindegy, ki hogy nevezi. Mindig elítéltem azokat, akik máshogy álltak egy emberhez csak a vallása miatt. Hiszen nem az határozza meg, hogy mennyire jó vagy rossz ember. A nem vallásosak között is vannak nagyon jó emberek, de ugyanúgy tudunk találni igazi gazembereket a templomok padjain ücsörögve is.

Azokkal viszont már kevésbé vagyok elnéző, akik csak egy adott dologban hisznek, és minden mást elítélnek, és nem is hajlandóak meghallgatni más véleményt. Van ilyen a családomban is, akivel régebben nagyon sokat vitáztam, mára azonban megtanultam, hogy teljesen felesleges meddő veszekedésbe bocsátkoznom. Ő példának okáért elutasít minden újítást, újdonságot, mert szerinte régen minden jobb volt, és biztos egy felsőbb Isten se akarná ezek, példának okáért a modern technológiai eszközöket. Ha a családnak bemutattam valamelyik új kütyümet, csak támadást kaptam tőle. Ezen rendszeresen felhúztam magam, mára azonban elfogadtam, hogy ő ilyen, és ezzel csak saját magát korlátozza le, és elzárja az újdonságoktól, amivel esetleg el tudna érni egy jobb életminőséget is például. Nincs számítógépe, mert az az ördög találmánya szerinte, de ha szeretne busszal menni valahova, akkor mindig átjön, hogy nézzek neki utána az interneten, hogy is van a menetrend. Ezt valószínűleg sosem fogom megérteni.

Én bezzeg szeretek tisztában lenni mindennel, ami a modern technológiával és az eszközökkel kapcsolatos. Úgy vagyok vele, hogy ha már vannak, akkor sosem árt, ha tisztában vagyok a működésükkel, hisz ki tudja, mikor fognak jól jönni. Így voltam akkor is, amikor rátaláltam a rackforest.hu oldalára, ami Magyarországon egy igen nagy újításnak számít. Ennek a nemrégiben létrejött vállalatnak az volt a célja, hogy hazánkban is legyen olyan lehetőség az emberek számára, mint például a szerver bérlés, hosting és üzemeltetés, ami felveheti a versenyt a külföldi cégekkel, de árban mégis megfizethető marad. A cég alapítói ezt szem előtt tartva 2014 – ben hozták létre a rackforest.hu – t, amely azóta is működik. Fontos szempont náluk az is, hogy folyamatos kapcsolatot tartsanak fenn az ügyfelekkel, hiszen ők a kulcsai annak, hogy egy általános jó vélemény kialakuljon a céggel kapcsolatban. De emellett kapcsolatban állnak még a külföldi hasonló cégekkel és a versenytársakkal is.

Ami kicsit jobban érdekelt, az a szerver hosting volt, így szerettem volna utánanézni, mit kínál e téren ez a cég. Aki az oldalukon ellátogat erre a fülre, azt fogja találni, hogy a hosting lehetőségét azoknak ajánlják, akik a saját szerverüket szeretnék használni, de nem kezdtek bele szerverterem építésébe, vagy pedig a sajátjuk nem elég megbízható. Akkor sem kell pánikba esni, ha véletlenül a szerver meghibásodik, mert a rackforest.hu munkatársai kínálnak bérszervert is, amivel lehet tovább folytatni a zavartalan tevékenységet. Van egy virtuális magánhálózat, ami biztosítja, hogy probléma nélkül folyjon a kommunikáció, legyenek az adott irodák akármilyen távol is egymástól. A szervertermeket három helyen lehet megtalálni a fővárosban. A 10. kerületben a Kozma utca 2 – ben, a 8. kerületben az Asztalos Sándor utca 13 – ban és a Victor Hugo utca 18 – 22 – ben. Ezekben a szervertermekben lehet elhelyezni az ügyfélnek a szerverét, illetve itt veheti igénybe a szerverbérlet szolgáltatást is. Ha előfizetünk fél évre valamelyik szolgáltatásra, akkor 5 %, ha egy egész évre akkor ráadásul 10 % kedvezmény is jár. Az árak megtalálhatóak az oldalon, és szerintem ilyen minőségért cserébe ennyi pénzt fizetni igazán nem nagy ár, már ha az ember tényleg megfelelő színvonalú szolgáltatást is vár el cserébe.

Már csak azért is megéri szerintem az ő szolgáltatásukat igénybe venni, mert magyar cégről van szó. Illetve a bemutatkozásukban azt is lehet olvasni, hogy igyekeznek úgy teljesíteni, ahogyan azt ők elvárnák egy szolgáltatótól, ami már önmagában is jó referencia. Azt vallják, hogy próbálják úgy végezni a munkájukat, hogy azok az emberek, akik hozzájuk fordulnak segítségért, sikeresen elérjék a munkatársak segítségnyújtásával azt a célt, amit korábban kitűztek maguknak. Illetve a munkatársak dolgoztak már világméretű cégeknél, ahol tanulhattak egy s mást.

Már csak azért sem éri meg elzárkózni az újításoktól, ahogy azt a családtagom teszi, mert akkor az ember olyan lehetőségektől foszthatja meg magát, amivel esetleg nagy dolgokat érhetne el. Hiszen az embert az élteti, hogy folyton törekedjen a jobbra, és ha ezt a folyamatot egyszer feladjuk, és megelégedünk az akkori helyzetünkkel, akkor lehet, hogy egy olyan dologtól fosztjuk meg éppen magunkat, ami jobbá tenné az egész életünket. Példa erre a fentebb említett családtagom is, aki megkeseredetten fogja leélni valószínűleg az egész életét.