Te vallásos vagy?

Nagyon sokszor megkaptam már ezt a kérdést. Természetesen ez nem minden esetben igaz, de a vallásos emberek gyakran kedvesebbek, segítőkészebbek, megértőbbek. Éppen ezért nekem mindig nagyon jólesik, amikor a viselkedésem alapján azt kérdezi valaki, vallásos vagyok-e. Ez megerősít abban, hogy valamennyit át tudok adni az életfelfogásomból a külvilág felé. A válaszom a kérdésre: igen, vallásos vagyok. Keresztény családból származom, ahol mindenki számára nagyon fontos a vallás. Amikor kicsi voltam, részben azért követtem ezt az utat, mert nem volt más választásom: a szüleim vittek magukkal a templomba, és a kereszténységre neveltek. A mai napig vallásos embernek tartom magam, hiszek Istenben és templomba is járok. Az egyház bonyolult szabályaival azonban nem minden esetben értek egyet. Emiatt ma már nevezném magamat “szabályszerű kereszténynek”, viszont a hitem nagyon sok helyzetben segít és erőt ad nekem, valamint-reményeim szerint-másoknak is.

De nehogy azt higgyétek ám, hogy a keresztények csak komoly és fennkölt témákról tudnak társalogni: a múltkor hallottam, hogy a mise után néhány ismerősünk cégalapításról kezdett beszélgetni. Mivel egyik barátom maga is cégalapító, rögtön a segítségükre siettem, és ajánlottam nekik azt a weboldalt, amelyikről a barátomtól hallottam: a grossoffice.hu-t.

Ez a honlap nagyon hasznos lehet kezdő vagy leendő cégalapítók részére. Olvashatunk itt többek között a cégalapító által leggyakrabban elkövetett hibákról. Ezek között megemlítik a hibás cégnév választást, a személyes okmányok érvénytelenségét, a nem megfelelő ügyvéd vagy könyvelő megbízását…és az sem előnyös, ha a cégalapító vagy a tagok valamiért eltiltás alatt állnak. A kezdőoldalon lejjebb görgetve gyakori kérdéseket láthatunk. Megtudhatjuk, hogy mik a cégalapítás legfontosabb feltételei, milyen költségekkel jár és hogyan zajlik a folyamat. Egy összehasonlítást is találunk itt, amelyben a kft és a bt alapításának előnyeit és hátrányait részletezik.

A cégalapítás egyik fontos alapfeltétele a jogszerű székhely. A grossoffice.hu weboldalán székhelyszolgáltatással kapcsolatban is információkhoz juthatunk. Számos budapesti és vidéki székhelyszolgáltató irodával rendelkeznek, melyek címei és elérhetőségei szintén megtekinthetők a honlapon. A székhelyszolgáltatás során a cégünk részére üzleti címet tudnak biztosítani irodáik egyikében. A cég nevét cégtáblán elhelyezik az adott helyszínen. A beérkező küldemények kezelését és tárolását is intézik. Természetesen az összes hivatalos adatot és szerződést titokként kezelik.

Ha már nem vagyunk kezdők, és meglévő cégünk van, ebben az esetben is hasznunkra válhat, ha a grossoffice.hu-hoz fordulunk. Ugyanis cégmódosításban is a segítségünkre lehetnek. A cégmódosítás során a vállalat alapító okiratában bekövetkezett változásokat kell bejelenteni. Amennyiben több adatot is kell módosítani, a legjobb, ha egyszerre végezzük el ezeket: mivel a grossoffice.hu-nál ilyen esetben nem kell többet fizetnünk. Az ilyen változásokat 30 napon belül be kell jelenteni, ezért semmiképpen nem szabad halogatni, ha erre kerülne a sor.

Tapasztalt vagy kevésbé tapasztalt cégalapítók számára egyaránt hasznos lehet a weboldalról megnyitható blog. Ezen a felületen sok érdekes olvasmányt találhatunk cégügyekkel kapcsolatosan. A blogot a honlap legaljára görgetve érhetjük el.

Kapcsolatfelvételre több módon is van lehetőség. Az összes iroda elérhetősége, címe, és nyitvatartása mellett központi telefonszámokat és egy online kapcsolatfelvételi adatlapot is láthatunk a “Kapcsolat” feliratra kattintva. Az egyes irodákhoz tartozó irodavezetők nevét szintén feltüntették. A minél egyszerűbb tájékozódás segítése érdekében pedig térképet helyeztek el mindegyik cím mellé. Amennyiben nem szeretünk telefonálni, vagy nem érünk rá az ügyfélfogadási időben, az online űrlappal bármikor könnyen és gyorsan feltehetjük esetleges kérdéseinket.

Ha pedig valamilyen vallással kapcsolatos kérdésetek lenne, ne habozzatok feltenni keresztény ismerőseiteknek!

cégalapító