Segítő ékszerek a mindennapokban

Az életemnek mindig is komoly része volt a vallásosság. Na nem arról beszélek, hogy az egész gyerekkoromat templomban töltöttem. Inkább arról, hogy mindig volt bennem valami ami megmozgatott, ha az ismeretlenre gondoltam. A kereszténység mellett sokat érdeklődtem a keleti vallások felé, különösen a buddhizmus hagyott mély nyomot bennem. Érdekes volt találkozni egy olyan gondolkodásmóddal, ami merőben más, mint a miénk. Sokat segített a meditáció abban, hogy egy egészséges, kiegyensúlyozott felnőtt legyek.

Mikor eljött az ősz, öcsémmel sokszor mentünk együtt kirándulni. Egyik alkalommal a séta után elvitt engem egy keleti ékszereket és szobrokat áruló boltba. Nagyon lenyűgözött a sok színes imazászló amit láttam, tetszettek a gyönyörű arany Buddha szobrok. Még mindig érzem a füstölők illatát, ahogy belengték az üzletet. Az egész környezet megnyugtatott. Úgy éreztem, hogyha lehunyom a szememet, könnyedén ki tudnék repülni a bolt ablakán, mert már nem nehezednek a világ gondjai a vállamra.

Hazaértem és nem tudtam kiverni a fejemből ezt a helyet. Szerettem volna én is valamilyen emlékeztetőt arra, hogy bármilyen zavaros sokszor az élet, magamon belül mindig menedéket találhatok. A bolt azonban az ország másik felén volt, ezért hosszú ideig halogattam az emlékeztető beszerzését. Egészen, amíg az egyik nap a neten böngésztem és rátaláltam a Nepáli Termékek webshopjára. Bár először el sem akartam hinni, itt mindent megtaláltam amit kerestem.

Az ismerőseimtől hallottam, hogy a mindennapjaimban segítséget tudna adni egy karneol karkötő. Mondták, hogy ezen a linken keressem: nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok. Rákerestem hát, és pár percen belül meg is találtam egy karneol csukló malát Buddha fejjel. A nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok link által feldobott kategóriában megtaláltam, majd elolvastam a részletes leírást arról, hogy mi a karneol hatása. Bátorságot ad az ember számára és jókedvet. Erre a kettőre pont szükségem volt, mert cégemnél éppen az előreléptetésre vártam.

Idealistának vallom magamat és a kő ezt is fokozza. Ezért éreztem, hogy ez lesz a megfelelő választás számomra. Korábban nem is tudtam, hogy az ember szervezetén belül zajló folyamatokat is segítik ezek a kövek. Én külön örültem, hogy serkenti a vékonybél működését, mert sokszor fájt mostanában a hasam és az étvágyam se volt a régi.

Nem kellett túl sokáig gondolkoznom, rányomtam a „kosárba teszem” gombra, onnan pedig pár kattintás nyomán már a fizetéshez kerültem. Kitöltöttem az adataimat, kiválasztottam a szállítási módot és már kész is volt.

Az utána következő napokban végig éreztem a kő áldott hatását, pedig még csak úton volt felém. Néha eszembe jutott, hogy micsoda csoda, hogy barátaim megmutatták nekem ezt a linket: nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok. Meg is érkezett szerdán, én pedig izgatottan bontottam ki a csomagot. Gyönyörűnek találtam a Buddha fejet és a füzér vörös színe is nagyon elnyerte a tetszésemet.

Ahogy felvettem, valami különös érzés fogott el. Mintha védelmezve lennék a világ gondjai ellen. Egyértelmű volt, hogy ez a karneol hatása volt. Le is ültem rögtön meditálni. Bár a légzésemre kellett volna figyelnem, én végig csak a Nepáli Termékek oldalára tudtam gondolni. Olyan egyszerű volt innen rendelni, pár nap alatt itt is volt az új kellékem és az interneten sem kellett böngésznem, hogy mi a karneol hatása, mert rögtön el tudtam olvasni az oldalon.

Áldottnak éreztem magamat és tudtam, hogy holnap, mikor munkába megyek, biztos rajtam lesz ez a karneol csukló mala Buddha fejjel. Vigyázva elpakoltam egy kis ékszeres dobozba és azon merengtem, hogy mi lesz a következő kő, amit a Nepáli Termékek oldaláról fogok rendelni.