Segítettem megoldást keresni egy alkoholfüggőnek

A vallásunkhoz hozzátartozik az is, hogy a gyengéket, az elesetteket segítjük, és aki hozzánk fordul segítségért, azt nem taszítjuk el. Sokan vannak, akik valamilyen függőséggel küzdenek, és hiába tudják, hogy rossz, amit csinálnak, nem tudnak leállni.

Szerintem az is hozzátartozik a küldetésünkhöz itt a földön, hogy ezeket az embereket jó útra tereljük. Sokaknak csak egy kis támogatás, egy kis útmutatás szükséges, és le tudnak állni a káros szenvedélyekkel, ők is teljes életet tudnak élni.

Vannak, akik ilyen problémákkal fordulnak a templomhoz, és a papunk mindenkinek igyekszik segíteni is. Én is segítek, amikor csak lehetőségem van rá.

Az egyik esetben például egy alkoholista férfi tért be hozzánk, mert nem tudott leszokni az alkoholról. Az alkohol tönkretette a családját, Ő pedig változtatni szeretett volna. Én voltam az, aki megtette az első lépéseket.

A hatékony leszokásban lelki támaszt tudunk nyújtani annak, aki kéri, de sajnos a komoly függőknek nem tudunk profi segítséget nyújtani. Amikor komolya alkoholproblémákkal küzd valaki, akkor célszerű tényleg profi segítségét kérni. Bármennyire is szeretnék segíteni, ebben az esetben az a feladatom, hogy elvezessem ahhoz az embert, aki tényleg tud segíteni.

Amikor ezzel a problémával álltam szemben, akkor úgy kerestem meg a megfelelő szakembert, hogy beírtam a keresőbe: addiktológus budapest.

Így több szakembert is kidobott a kereső, én pedig a vélemények alapján meg tudtam nézni, hogy kit ajánlanak, ki a legjobb. Ilyenkor nem éri meg a véletlenre bízni magunkat, vagy az ismerősünket, mert nagyon sok múlik azon, milyen szakemberhez kerül, mennyire képzett a témán belül.

A függőségeknek testi és lelki okai is vannak, nem elég csak megvonni az alkoholt, ha tartós eredményt szeretnénk, akkor a függőség lélektani kiváltó okát is orvosolni kell.

Rengeteg oldalt és véleményt megnéztem, mire megtaláltam a felépülők nevezetű oldalt ( www. felepulok.hu ), ahol olyan emberek segítenek, akik maguk is függők voltak. Persze alapesetben nem biztos, hogy rájuk bíztam volna a gyógyítást. Igaz, ők azok az emberek, akik a világon a legjobban tudják, hogyan lehet megszabadulni a függőségektől, hiszen maguk is ettől szenvedtek. Az ember jobban bízik egy orvosban, aki ezzel foglalkozik, aki mégiscsak tanulta, hogy hogyan kell hatékonyan segítséget nyújtani a betegeknek.

A felepulok.hu oldalon megnéztem, hogy pontosan kik dolgoznak a klinikán, és akkor láttam, hogy nem csak ex-függők, hanem orvos és ápolók is dolgoznak itt.

Az, hogy egy orvos felügyeletével zajlik a felépülés, sokkal nagyobb biztonságot adott. Így már csak pluszt jelent, hogy olyan emberek is dolgoznak itt, akik maguk is függők voltak és sikeresen megszabadultak a kellemetlen függőségektől.

Itt egyeztettem egy időpontot, és a férfi, aki a segítségünket kérte, már azon a héten el is mehetett konzultációra. Sokan szégyellik, hogy függenek valamitől, így félnek segítséget kérni.

Szerintem a feladataink közé tartozik, hogy az ismerőseink, a közvetlen környezetünk köreiben figyeljünk arra, hogy kinek mire van szüksége, és ha látjuk, hogy valaki komoly gondokkal küzd, akkor segítenünk kell neki.

Magyarországon rengeteg alkoholista van, akinek olyan kezelésre lenne szüksége, mint amit a felepulok.hu is nyújt.

Személyes konzultációkkal segítik a betegeket és annak megfelelően nyújtanak segítséget, hogy milyen mértékű az alkoholizmus.

Amióta segítettem ennek az embernek, mindig figyelek a templomban, hátha valakin látom az alkoholizmus jeleit, és azt is tudják, akik ide járnak, hogy nyugodtan küldhetik hozzánk az alkoholizmussal küzdő ismerőseiket, mert mi segítünk nekik elintézni, hogy foglalkozzanak velük a megfelelő helyen, mondjuk a felepulok.hu-nál.

addiktológus budapest
addiktológus budapest