Mindegy kiben, de higgyünk valakiben

Nagyon fontos, hogy életünk során valamiben higgyünk. Nem konkrétan a vallásra, és annak ágazataira gondolok. Hinni bármiben tudunk. Lehet ez egy munkahely például. Hiszünk abban, hogy mindennap lesz munkánk, minden hónap végén kapunk fizetést, vagy bízunk abban, hogy majd onnan megyünk nyugdíjba.

Lehet ez egy létező személy. Hiszek a páromban, hiszen ő mindig ott van mellettem, és bármiben segít, amire megkérem. Hihetek olyan személyekben, akik nem közvetlenül vannak mellettem, illetve kifejezésekben, fogalmakban is. Például ott van az autó tartós bérlet.

Én már több éve hiszek a FLOTTAUTO Lízingben. Mikor megtaláltam őket, akkor nem gondoltam volna, hogy ennyire meg tudok bízni egy cégben. Flottakezeléssel és cégautókkal foglalkoznak. A weboldalukon minden fontos információt megtaláltam, mikor részletesebben belevetettem magam a témába.

Az autó tartós bérlet igazából nem egy pénzügyi termék, hanem jogilag egyszerű szolgáltatásnak tekintjük. Így vannak előnyei is, mint például, hogy a bérleti díj teljes egészében leírható költségként. Azonban hátránya is van lízinggel, hitellel szemben. Nem sokkal, kettő százalékkal. Ugyanolyan feltételek mellett, ami a lízing esetén 100 forintos törlesztő, a bérletnél 2 Ft. Elméletben a különbséget az iparűzési adó adja. A gyakorlatban azt jelenti, hogy havonta kevesebb pénzt kell a bérletre fizetni.

A tartós bérlet során a finanszírozás nem egyenlő részre van osztva, hiszen a futamidő végén be van állítva egy majdani piaci értéket tükröző maradványérték, amit nekünk nem kell kifizetni. Azért nem, mert a futamidő végén a flottakezelő a gépjárművet piaci áron értékesíti, azaz más fizeti ki helyettünk a kocsi értékének harmadát.

Az ÁFA-val sincs semmi teendőnk. Kiválasztjuk a cégautót, a FLOTTAUTO Lízing megveszi, és az autó árának ÁFA-ját visszaigényeljük. Így egy nettó autóértékre számolt bérleti díjat kapunk. Ráadásul 2012 januárjától a bérleti díj ÁFA-ja is levonhatóvá válik. Nemcsak az autó lesz olcsóbb, hanem a használata is. De ha magáncélokra is használjuk az autót, akkor a bérleti díj áfa-ja a magán és az üzleti használat arányában igényelhető vissza.

A tapasztalatimra támaszkodva én évek óta hiszek az autó tartós bérlet fogalmában, illetve a FLOTTAUTO-ban. Ez a bizalom alapja, hogy együttműködök velük. Nemcsak én, hanem az ismerőseim is.