Hívő ismerős javasolt fűtéshez kivitelezőt

A vallás és önmagában a hit nagyon nehéz kérdés: számtalan dologban, istenben hisznek az emberek, és valljuk be: a legtöbb vérontást talán épp a vallás szülte a történelem folyamán… mindenkinek szíve joga eldönteni, miben hisz, hova jár, viszont ezt a hitet másra erőltetni már nem korrekt. Ismerek olyan fanatikusokat is, akik még a tudomány egy jó részét is elutasítják, mondván, hogy nem összeegyeztethető a hitükkel, aztán később ezek sírnak leghangosabban egy vírusfertőzésnél is antibiotikumért – rosszabb esetben nem fogadnak el semmilyen gyógyászati szert, ezt sokszor kivetítik gyerekeikre is, akik ezáltal nem részesülnek megfelelő ellátásban. Pedig szerintem épp a tudomány lenne az, amit, akár vallásos az ember, akár nem, el kellene fogadni, hiszen a tudomány rendelkezik bizonyított, látható eredményekkel. Épp ezért furcsállottam, mikor egy szintén meglehetősen vallásos és nem túl “tudományhívó” ismerősöm, mikor azon gondolkoztam hangosan, hogy melyik céget kellene választanom, hogy otthon több elektromos fűtési elemet építsenek be, azonnal rávágta, hogy ő a saját infrapaneleihez a futesrendszerek.hu weboldalon keresztül kért árajánlatot és valósíttatta meg, illetve rögvest belefogott az infrapanelek mibenlétének majdhogynem tudományos fejtegetésébe.

Csodálkoztam ugyan, de figyelmemet innen már inkább a kapott információra fókuszáltam és már a hazaúton rákerestem a javasolt weboldalra – hát, ha másban nem is, ebben megérte hallgatni erre a csodabogár ismerősömre. Az oldal jól fel volt építve és nagyon informatív volt, hiszen elképesztően sok elektromos fűtési lehetőség, szolgáltatás volt náluk, mindegyikről részletes leírással: volt ott padlófűtés, szőnyeg, infrapanel, bojler, vízmelegítő, konvektor és még lehetne sorolni, sőt még napelem rendszerekkel is foglalkoztak. Az én figyelmemet elsősorban az elektromos padlófűtés és az elektromos törölközőszárító kötötte le, hiszen ezekre volt szükségem és szerencsére volt is erre lehetőség a futesrendszerek.hu-nál.

Természetesen mindkettő leírásánál felhozták pozitív szempontnak egyrészt a praktikumot, másrészt pedig a környezettudatosságot, elvégre elektromos fűtés használatakor nem keletkezik semmilyen káros égéstermék, nem történik károsanyag-kibocsátás – és bár engem nem érintett, de napelem rendszerekhez is köthetőek, amelyek által megújuló energiaforrás is válhat belőle. Örültem, hogy például a törölközőszárítóknál felhozták szempontként még a biztonságos kiépítés fontosságát is, így meggyőződhettem róla, hogy tényleg hozzáértő vállalkozásról van szó. A honlapon elérhető volt egy kitölthető, árajánlatkérésre való űrlap, így nem is haboztam, a paramétereket megadva vártam a visszajelzést.

Ez hamarosan meg is történt, megkeresett az illetékes és nagyon gyorsan sikerült mindent leegyeztetnünk – az általam gondoltnál már hamarabb meg is kezdődhettek a munkálatok. Minden tökéletesen, a megbeszéltek szerint haladt a megbeszélésektől kezdve a munkák átadásáig, teljes mértékben elégedett lehettem és nem volt okom semmilyen panaszra, így bátran tudom őket bárkinek, aki hasonló munkálatokba fogna – és persze elhiszi, hogy működnek az ilyen rendszerek.