Haladni kell a korral: napelemeket kap a templomunk

Nagymamám nagyon vallásos. Mióta elmúlt nyolcvan éves, és szegénykémnek már csípő- meg térdprotézise is van már, most már csak havonta egyszer jár el templomba, és havonta egyszer a plébános eljön hozzánk meglátogatni. A szüleim elég jóban vannak vele, múltkor hallottam, ahogy egy kávé mellett a napelem ideális dőlésszög témájáról beszélgetnek.

Mivel ez engem is érdekel, bátorkodtam közbeszólni. Kiderült, hogy a plébános szeretne napelemes rendszerre pályázni a templom és a papilak számára. Mivel nálunk nem rég telepítették a rendszert, gondolta, a szüleimtől kér tanácsot. A napelem ideális dőlésszöge is azért érdekelte, mert elég meredek a templom tetőszerkezete, nem teljesen biztos benne, hogy működni fog. Apa mondta, hogy ezt így felesleges találgatni, átküldi neki a kontaktot a  céghez, akikkel mi is dolgoztunk, és ők majd egy helyszíni felmérés alatt megállapítják az ilyen részleteket.

A plébános nagyon aranyos volt, apa még aznap el is küldte neki e-mailben a Pentele Solar oldalát, a napelempalyazatok.hu-t, hogy tudjanak innen tájékozódni a témában. A napelem ideális dőlésszöge ugyan nincs konkrétan meghatározva, de vannak ugyanolyan fontos kérdések, amelyeket érdemes feltenni és választ találni rá, mielőtt az ember belevág a napelemes rendszer telepítésébe.

Mikor egy hónap múlva ismét hozzánk látogatott a plébános, akkor mondta, hogy nagyon köszöni az ajánlatot, fel is vették a kapcsolatot a Pentele Solarral, és már meg is kapták az árajánlatot, amit valószínűleg el is fognak fogadni, mert több céggel is próbálkoztak, de az övék volt a legideálisabb. Mi örültünk, hogy ha csak ennyivel is ugyan, de a szeretett plébános segítségére lehettünk.