Gázszerelő Budapest környékén: könnyebb találni, mint hittem

Vidéken nőttem fel, egy kicsi, családias és mélyen vallásos közösségben. Nekem magától értetődő dolog volt a templomba járás vasárnaponként, fiatal felnőtt koromra már kissé hiányzott is, ha kimaradt.

Pont ezen utóbbi okból kifolyólag leginkább a templomban ismerkedtem emberekkel, miután felkerültem Budapestre. A munkám miatt kellett ideköltöznöm, ugyanis itt jobb lehetőségek akadtak, mint vidéken – ám ez egy vérbeli falusi lánynak nagyon új terep volt. A vallási közösségben szerencsére itt is találtam olyan személyeket, akikkel sikerült baráti viszonyt kialakítanom. Sokat köszönhetek nekik.

De nem csak az ismerkedés volt nehéz a pesti életben, hanem minden az volt eleinte. Itt máshogy működik az élet, mint egy borsodi faluban… Ezt megtapasztaltam a bevásárlástól kezdve a közlekedésen át egészen az orvosi ellátásig.
Az egyik ilyen kihívást az említetteken felül az adta, amikor meg kellett javíttatnom a kazánt. Először a tulajnak szóltam, de megegyeztünk, hogy elintézem én, ugyanis ő külföldön van, és majd utólag kifizeti nekem a költségeket.

Mindez rendben is volt, na de hogyan hol van gázszerelő budapest környékén? Nálunk az ilyesmit mindig apa intézi el, vagy, ha őneki nem sikerül, akkor szól a szomszéd Jóska bácsinak vagy Ferinek, és együtt már 100%, hogy megoldják. Sőt, ha valami nagyon komoly szerelésről van szó, amit már semmiképp sem lehet megoldani sufnituninggal, akkor is akad az ismerősök ismerősei között egy szakember.

Hát, Pest viszont más téma. Itt nem így kell gázszerelőt keresni… Mivel jobb ötletem nem volt, beírtam a Google-be, hogy gázszerelő budapest. Millió lehetőséget dobott ki, melyek közül végül a topvizgazfutesszerelo.hu oldala mellett tettem le a voksot. Tetszett, hogy átlátható az oldal, mégis informatív, valamint nagyon modern volt a weblap. Persze semmi bajom a hagyományos dolgokkal, de az internet szerintem kifejezetten az a hely, ahol haladni kell a korral, így bennem nem kelt jó benyomást, ha minimum 20 évesnek tűnik a weboldal. Sőt, aki a weblapjával nem halad, nem biztos, hogy törődik a szakmai haladással – ami egy gázszerelőnél nem egy jó pont.

Na de nem akarok felesleges dolgokkal elidőzni: miután meggyőződtem róla, hogy ők valószínűleg ügyesek, felhívtam őket. A vonal túlsó felén kedves hang fogadott, aki kikérdezett a probléma részleteiről. Miután ezt megbeszéltük, egyeztettünk is egy időpontot, amikor kijönnek majd a szerelők.

Szerencsére nem kellett erre heteket várni, az első szabad időpontot felajánlották nekem.
A kiérkező szerelők udvariasak voltak, és ami még ennél is fontosabb: profik, elsőre tudták, mit kell tenniük, hogy működjön ismét a kazán.

gázszerelő budapest

A szerelési munkálatok nagyon gyorsan véget értek, be is üzemelték nekem a kazánt. A fizetett árral is elégedett voltam – őszintén megmondom, kicsit féltem, hogy rámegy majd a gatyám.

Hát, nem mondom, hogy komfortzónán belüli dolog volt nekem megkeresni az ideális gázszerelőt budapest térségében, de ezen is túl vagyok szerencsére, méghozzá kifejezetten jó tapasztalatokkal. Legalább lesz mit mesélni otthon is, valamint mise után is a barátoknak.