Csapatépítő a templomban: a Balatonra megyünk!

A templomokról, a vallásról azoknak, akik nem járnak templomba, elég furcsa elképzeléseik vannak. Már megkérdeztem nem egy ismerősömet arról, hogy milyennek látják Ők a templomokat, mint nem hívők. A templom sokakban félelmet kelt, kellemetlen érzéseket társítanak hozzá, a hittan órákat szigorral párosítják. Látszik, hogy Ők sosem jártak hittan órákra. A templom sokkal barátságosabb hely, az emberek itt összetartóak, segítőkészek, és szerintem sokkal jókedvűbbek, mint mások.

Sokan nem tudják elképzelni, hogy milyen egy hittan tábor, hogy milyen nagy élmény cserkészkedni, a templomi barátainkkal koncertekre menni, vagy hogy mennyire jó egy zenés mise, egy próba a kórussal.

Az ismerőseim el sem tudják képzelni, milyen egy csapatépítő a templommal, hogy milyen jól szórakozunk egy családi napon. Ők kimaradnak ezekből az élményekből, nem látják, hogy persze a vallás alapvetően egy komoly dolog, de mégiscsak egy boldog, kiegyensúlyozott közösség társul ehhez.

A csapatépítő az egyik kedvencem a sok templomi program közül. Szeretem ezeket a csapatépítőket, mert már pár éve nyáron mindig ugyanoda megyünk. A balatonpro oldalon találtuk a lehetőséget és annyira élveztük, hogy nyáron mindig ide látogatunk el. A többi évszakban változatos programokat igyekszünk szervezni, de a nyári az fix, mindig a Balatont választjuk. Ezek a csapatépítők általában két naposak és természetesen sokat éneklünk, olvasunk a bibliából, de mindig van időnk a szórakozásra is.

A balatonproval pedig lehetetlen unatkozni! Itt már kipróbáltuk, hogy milyen , hogyha mi vagyunk a legénység egy vitorláson, milyen, ha négy keréken, azaz quaddal járjuk be a környéket és a SUP sem maradhatott ki. Idén az a terv, hogy sárkányhajós kirándulásra megyünk ugyanezen cég, a balatonpro szervezésében.

Szeretek a templomi barátaimmal szórakozni, nagyon jól megértjük egymást. Igazán kedves emberek és mindig öröm velük kikapcsolódni. Olyan dolgokat próbálunk ki együtt, amire máshol nem lenne lehetőségünk és mindig nagyon élvezzük.

Még nem sárkányhajóztam, de van már egy minimális tapasztalatom a hajózásban, mert régen már eveztem. Igaz, akkor nem állóvízen, hanem folyón. Nem tudom, hogy milyen lesz a sárkányhajóval menni a Balatonon, de nagyon várom, mert szeretném ebben is kipróbálni magamat. Szinte már ismerősként köszöntenek minket ennél a cégnél, hiszen minden évben ide jövünk, de nem hiszem, hogy valaha meg lehetne unni.

Kifejezetten céges csapatépítők szervezésére vannak felkészülve itt, a nagyobb létszámú események lebonyolítása sem jelent gondot nekik. Eddig mindig gördülékenyen ment a csapatépítő, mindig nagyon jól éreztük magunkat és sosem volt panaszunk a szervezésre.

Egyszer elhívnám a kollégáimat is egy ilyen templomi csapatépítésre, biztosan meglepődnének, hogy mennyire jó hangulatban telnek ezek az események, és mennyivel jobb, mint egy céges csapatépítő. Remélem, hogy később esetleg rá tusom venni a főnökséget, hogy a munkahelyemmel is ide jöjjünk csapatépítőre, itt biztosan mindenki jól szórakozna, ezt tapasztalatból mondom.