Bárhol lehet jó illat

Gimnazista koromban énekkaros voltam és gyakran énekeltünk templomokban. Megvolt a maga szépsége, jó volt a hangzása.

Egyszer voltunk Belgiumban egy olyan templomban, ahol nagyon jó illat volt. A többiben sem volt rossz illat, de ott kifejezetten kellemes volt, ahogy beleszagoltunk. Valamilyen különleges illóolaj lehetett. Szerintem olyan, ami gyertyához való. Akkor még nem ismertem a gyertyakészítés technikáját, se nem tudtam, hogy mi fán terem az illóolaj gyertyához, de később, már idősebb koromban megismerkedtem vele, és akkor többször is vásároltam ilyesmit. Az illóolaj gyertyához nagyon sokféle kiszerelésben és illatban van és mindegyik isteni szerintem. A különféle illatokkal pedig mindenféle hatásokat lehet szerintem elérni. Ilyesmi rengetegféle van fent a Pipere Porta honlapján és egyiknek jobb az illata, mint a másiknak. Nekem télen kedvenceim a mézeskalács, a narancs, illetve, ha már unom a hideget, akkor elő szoktam venni egy jó kis mangó vagy trópusi illatot akár.

A Pipere Porta pedig minden alapanyaggal rendelkezik, ami kellhet a házi gyertya készítéshez. Vannak különböző alapanyagok, illatok és szilikon formák is, amibe beletöltve szebbnél szebb formákat kaphatunk. Elég sűrűn nézegetek kézzel készült gyertyákat akár a közösségi médiában, akár különböző vásárokon. Egyik szebb, mint a másik.

Visszatérve a Pipere Portához a gyertyákon kívül vannak náluk még alapanyagok szappanokhoz, krémekhez is. Különböző vajak, például kókuszvaj, shea vaj, illetve mindenféle olajok. Annál jobb egy szappan, minél több szuper összetevőt tartalmaz és a Pipere Porta oldalán mindegyiket be lehet hozzá szerezni. Ezen felül pedig ezeket is tölthetjük szilikon formákba, amit ugye már feljebb említettem, hogy van a weboldalon fent. A szappanokhoz is találunk náluk színezőanyagot is, agyagokat és még szerintem oldalakon keresztül sorolhatnám, hogy mi mindent, mert nagyon nagy a választék náluk. Miután pedig házhozszállítással tudunk tőlük rendelni, így ki sem kell mozdulnunk otthonról, csak várni a termékeket, amikből utána fantasztikus dolgokat készíthetünk.

Ha a szappankészítés érdekel minket, ahhoz különböző oktatóvideók is vannak fent, így ezek segítségével könnyedén el tudunk indulni ahhoz, hogy mire lesz szükségünk és mit érdemes beszerezni, ha ebbe a hobbiba szeretnénk belevágni. A videók mellett pedig találunk egy blogot is, ami segítség lehet.

Szerintem nagyon jó kis weboldal, ahol mindent meg lehet találni egy helyen és utána még azt is tudni fogjuk, mit rendeltünk utoljára, így könnyedén vissza tudjuk keresni ugyanazokat a termékeket, ha valamiből konkrét termék van, amit megszerettünk. Én legalábbis, ha valami beválik, akkor annál maradok és szeretem, ha utána megtalálom ugyanazt, amit már használtam.

Ha pedig már nagyon belejöttünk, akkor tudunk rendelni tégelyeket és csomagolóanyagokat is, hogy tömeggyártásba kezdhessünk a jobbnál jobb szappanokból és krémekből vagy, ha az jött be, akkor a gyertyákkal.

Szóval én jó szívvel ajánlom a Pipere Porta weboldalát, illetve a gyertya vagy szappankészítést, mert szerintem nagyon ellazít és kikapcsolja az agyat. Ha valaki szereti a kreatív időtöltéseket, akkor ez szerintem az egyik legjobb lehet. Nekem legalábbis nagyon jól bevált.