Az energetikai tanúsítvány nem hit kérdése

A szomszédságunkban lakik egy református pap, nagyon jó ember, gyakran járunk hozzá vendégségbe is. Ilyenkor nem csak vallási, hitéleti, vagy spirituális témákról szoktunk beszélgetni, elő szokott ám kerülni ilyenkor szinte minden. Így például szívesen beszélünk a természetről, hová érdemes elmenni üdülni, de a jófajta borokról is nagyon hasznos eszmecserét lehet folytatni a pappal. Ha nem tudnám a foglalkozását, akár közülünk valónak is gondolnám. Gyakorlati dolgokban is hihetetlen precizitással és hatékonysággal tud döntést hozni és cselekedni. A minap például kiderült, hogy a nővéréék árulják a lakásukat, de nem tudták, hogy az eladáshoz az energetikai tanúsítvány megléte ma már kötelező elem. Ki volt az, aki utánajárt ennek a témának és rávilágított erre a tényállásra? Hát persze, hogy a szomszédunk!

A pap nem volt rest, felcsapta a számítógépét, és két perc múlva már a megfelelő oldalon járt ahhoz, hogy átadja a szükséges információkat a nővérének. A www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/ oldalt kereste fel, és meg kell hagyni, ismét sikerült rátapintania a legmegfelelőbb megoldásra. A www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/ oldal ugyanis országos lefedettséggel rendelkezik, bármilyen ingatlanra pillanatok alatt el tudják készíteni a szükséges energetikai tanúsítványt! Tudom, mert nemrég mi is hasonló cipőben jártunk, és végül mi is az ő segítségüket vettük igénybe. A e-tanúsítás csapata hihetetlenül készséges, és nagyon precízen dolgoznak. Egy rövid telefonos konzultációt követően már kint is terem egy kollégájuk a helyszíni felmérés céljából.

De a felmérést követően is minden megy a maga útján, mint a karikacsapás. A felmérést végző kolléga ahogy lehet, már küldi is a központba az információkat, akik ennek mentén megkezdik az adatok feldolgozását. A tanúsítvány gyakorlatilag egy nap alatt elkészül, és kérésre elektronikusan is tudják továbbítani, így gyakorlatilag időveszteség nélkül, azonnal “kézbe vehető” a dokumentum! És ezeket az információkat a pap szomszédunk néhány kattintás és egy telefon után magabiztosan adta tovább a nővérének. Csak azt tudnám, a pap szomszéd hogy lehet ennyire jártas az efféle világi dolgokban… Sokszor még minket is lepipál! Legközelebb muszáj vagyok ezt is megkérdezni tőle.