Az “autózás” nem hit kérdése

Az igazat megvallva, én sosem tartottam magam vallásosnak. Pontosabban inkább azt mondanám, hogy nem tudok azonosulni egyetlen vallással. Én abban hiszek, hogy van valamiféle felsőbb erő, de azt nem gondolom, hogy korlátlan hatalommal rendelkezik, és azt sem, hogy tudna változtatni az életünkön, ha kérjük. Persze, mindenki maga dönti el, hogy miben hisz, mi számára a szimpatikus, de azt nem tartom helyesnek, ha ez irányítja teljesen valakinek az életét, mert a személyiséget, az egyediséget képes teljesen eltüntetni. Ez persze, nem minden esetben van így, szerencsére többen vannak azok, akik meg tudják húzni a határokat, de láttam már ellenpéldát is sajnos. Mindenesetre én hálás vagyok, hogy nem köteleztek egy vallás megismerésére sem, és magam térképezhettem föl a lehetőségeket, és magam dönthettem el, hogy akarok és tudok-e hinni bármiben is. És szerencsére azt látom, hogy ez a közelebbi barátaimmal is így volt. Mindenki hisz a maga módján valamit.

Az viszont már nem hit kérdése, hogy kivétel nélkül mindannyian nagyon szeretjük az autókat. Persze, mi, lányok, nem értünk hozzájuk, minket inkább a külsőségek vonzanak ezen a téren. De a fiúk, nagyon is otthon vannak a témában. Például Ádám, ő a legnagyobb autós.

Van is egy kedvenc weboldala, ami valójában egy webshop, ahonnan meg szokta rendelni a szükséges eszközöket, az otthoni kis szereléséhez. Legutóbbi alkalommal például kenőanyagot rendelt, ami egy pneumatikus olaj volt. Mivel konkrétan tudta, hogy mit akar, így keresgélnie egyáltalán nem kellett, csak rákeresett a webshopban, és berakta a kosárba.

De egyébként, ahogy Ádám mesélte, nem feltétlenül kell a webshopon keresztül megrendelni, amit szeretnénk, mert telefonon és e-mailben is van lehetőség rendelés leadásra. De azt is mondta, hogy szerinte ez különösen akkor hasznos, ha valami olyat szeretnénk rendelni, amit nem találtunk meg a webshopban. Merthogy, ha valami ilyen dolgot szeretne megrendelni a vevő, akkor nyugodtan fordulhat a kérésével a szakemberekhez, ugyanis a honlapjuk szerint, ha valamit nem találunk, akkor megpróbálják beszerezni. Persze ez nem jelenti azt, hogy egészen biztos, hogy sikerül, de mindenképpen kísérletet tesznek rá, és nekem személy szerint ez nagyon szimpatikus.

Egy 10 literes kiszerelést rendelt, 6690 forintért, aminek a házhoz szállítása 1490 forintba került volna, hiszen 9.999 forintig ennyi a kiszállítás díja. Emiatt pedig úgy döntött, hogy még hozzácsap a megrendeléshez egy ápolószert is, hogy elérje a tízezres határt, így pedig csak 795 forint a házhoz szállítás díja.

Egyébként egyáltalán nem szükséges igénybe venni ezt a szolgáltatást. Persze, nem lebeszélni akarok erről bárkit is, de több másik lehetőség is adott ennél a webshopnál, ha éppen pneumatikus olajat, vagy bármi mást akarnánk rendelni.

Tehát a házhoz szállításon kívül lehetőség van átvenni a kívánt termékeket például egyes Mol benzinkutakon, amik rendelkeznek ilyen átvételi ponttal. Ide ingyenesen bekérhetőek a csomagok, és a vételáron felül nincs egyéb költség. Mivel a benzinkutak jellemzően éjjel-nappal nyitva vannak, így ilyen esetekben a csomagátvétel is bármikor megtörténhet.

Illetve lehetőség van még személyes átvételre is az webshop üzleteinek egyikében. Ugyanis négy üzlethelységük is található Budapesten, az alábbi helyszíneken:

  • Kelenföld, Etele út 26.
  • Óbuda, Hévízi út 21.
  • Kőbánya, Gyömrői út 115. és
  • Újpest, Munkásotthon utca 52.

Egyébként mind a négy üzlet nyitva tartása megegyezik: hétfőtől péntekig, reggel 8 és délután 5 óra között vannak nyitva.

pneumatikus olaj