A vallástól egészen az argon palackokig jutottunk

Szerintem, amiről egyáltalán, semmilyen szinten nem érdemes vitatkozni, az a hit. Mindenki abban hisz, amiben akar, vagy amit jónak lát. Legalábbis egy ideális világban mindenki magának választaná ki. Szerencsére, amikor én jártam iskolába, nem volt kötelező hittan oktatás. Ezt csak azért mondom így, mert teljesen biztos vagyok abban, hogy egy gyereket ez befolyásol, és bevallom, ezzel nem értek egyet. Akkor tartanám korrektnek, ha több vallással is megismerkedhetnének a gyerekek, így lenne választási lehetőségük, hogy hisznek-e valamelyik vallásban, vagy sem. Őszintén szólva, és eléggé a tudomány híve vagyok. Persze, nekem is vannak elképzeléseim, de bizonyítékaim nincsenek, így elég szkeptikusan állok ezekhez a témákhoz. Ugyanakkor nem erőltetem rá senkire a véleményemet, és ezért csupán csak annyit várok, hogy ne próbáljanak meggyőzni az ellenkezőjéről.

A barátaimmal gyakran szoktunk egyébként filozofálni az ilyen dolgokról, de mindig arra jövőnk rá, hogy a tudományos bizonyítékok a mi szemünkben felülírják ezeket a dolgokat. Hosszas beszélgetés után, egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy a vallás témájától eljutottunk a kémiáig, és az argon palack volt a téma.

Valahogy szóba jött, hogy az egyik barátunk rokona építkezésben dolgozik, és rendelt otthonra egy argon palackot. Ő mesélte ennek a barátunknak, hogy az argon talán az egyik legbiztonságosabb gáz, ami létezik, mert semleges, ami azt jelenti, hogy nem lép reakcióba más gázokkal, ennél fogva nem is mérgező. Persze beszippantani nem túl szerencsés, mert az oxigénnél nehezebb gázról van szó.

Szóval ez a rokon – Béla bá’ -, a gazpalackfutar.com-tól rendelt argon palackot, mert ablak készítéshez szüksége volt rá. Azt is megtudtuk, hogy ezt a gázt két üveglap közé kell bejuttatni, mert nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal bír.

De egyébként sok egyéb területen is használatos. Például búvárkodáshoz is jól jön.

Szóval az argon palack megrendelése úgy néz ki, a gazpalackfutar.com-nál, hogy a weboldalukról ki kell választani azt a fajta gázpalackot, amire szükségünk van – mert nem csak argon palack kapható -, majd pedig telefonálni kell a megadott elérhetőségen, és megbeszélni a részleteket. Ide tartozik a házhoz szállítás is, ugyanis, nem kaphatóak boltban ezek a palackok, de nem is kell elmenni értük semmiféle telepre, mert oda szállítják ki, ahová a megrendelő kéri. De ha valaki nem tudná felhívni őket, vagy esetleg az éjszaka közepén talál rá a weboldalra, akkor sincs baj, hogy elfelejti felhívni őket, mert van lehetőség visszahívást kérni.

Ez úgy néz ki, hogy van egy kis űrlap a honlapon, amit ki kell tölteni. Nem kell megadni semmi mást, csak egy név, e-mail cím, és telefonszám kell. Illetve érdemes pár szót írni arról, hogy mit szeretnénk, hogy mivel kapcsolatban kérjük a visszahívást.

Minden megvásárolható palack fent van a honlapon, és mindegyikhez le vannak írva a paraméterek és tulajdonságok is: hány literes a palack, mennyi köbméter, milyen magas a palack. És ezek mellett az árak is fel vannak tüntetve minden argon palack – és a többi –  esetében is. A legkisebb palack 10.500 forintba kerül, míg a legnagyobb 32.500-ba, a többinek az ára természetesen ezek között helyezkedik el, mérettől függően. Ami még jó, hogy ezek az árak a kiszállítással együtt vannak meghatározva, vagyis azért már nem kell külön fizetni. Azt még fontos lehet megjegyezni, hogy nincs arra lehetőség, hogy az egész ország területére kiterjedjen a szállítás, de Budapesten és környékén nem kell aggódni emiatt.

argon palack