A progresszív vallásszemlélet ösztönzése fontos vállalkozás

Egy régi barátnőm, Gréta, aki kamaszkoromban Nietzsche-t, Kantot, Schopenhauert boncolgató egyetemi bibliaórákra is becsempészett engem, kitalálta, hogy vállalkozást kéne indítani.

A bibiliaórás beszélgetések annak idején sokunkat döbbentettek rá arra, hogy a hit a mondással ellentétben egyáltalán nem kell, hogy vak legyen, és hogy mennyire fontos rábreszteni a modern kor emberét arra, hogy a hit és a vallás a közösség és az individuum kultúrájának egyaránt nélkülözhetetlen részét képezik. És ez így van akkor is, ha az ember ateista, hiszen senki sem bizonyította még be, hogy isten nem létezik, így tehát az is csupán egyfajta hit.

Gréta ezt a fajta filozófiai érzékenységet igyekezett ápolni már egészen fiatalon is a kortársaiban, és húszas évei végén járó nőként most elhatározta, hogy konkrétabb formát szeretne adni ennek az egésznek.

Ekkor ajánlotta neki egy régi bibliaórás csoporttárs, Áron, hogy ha mondjuk a bt. alapítás érdekli, akkor feltétlen nézze meg ezt az oldalt, mert egészen kivételes ajánlataik vannak. Gyakorlatilag maga a bt. alapítás ingyenes, amennyiben a székhelyszolgáltatást is tőlük kéri az ember, és még csak elköteleződni sem kell, hiszen a szerződés nem tartalmaz semmiféle hűségnyilatkozatot.

Mikor legutóbb találkoztam Grétával, már egészen kidolgozott tervei voltak, és néhány nappal később már beszélt is az Áron által ajánlott céggel, s meg is állapodott velük. Nagyon jó élményei voltak, előzékeny, készséges hozzáállást tapasztalt, ami magas színvonalú hozzáértéssel párosult, amin egyébként én sem csodálkoztam, hiszen a cég nagyon pozitív minősítést kapott az elismert Bisnode vállalkozástól.

Azóta találkozni még nem találkoztunk Grétával, de telefonon már beszéltünk, és nagyon jó volt hallani, hogy minden a legjobb úton halad.

Bár választhatott volna olyan szolgáltatás-összeállítást is, melyben a székhely IPA-mentes helyre kerül – ezt ajánlotta is egy régi kollégájának -, ő budapesti székhelyet választott, és nagyon elégedett eddig mindennel. A cég ráadásul adott esetben frekventált helyen lévő, színvonalas tárgyalót is biztosít mindenféle plusz költség nélkül!

Maga a bt. alapítás is gyors és zökkenőmentes volt, semmilyen rejtett költség nem merült fel, és mióta a székhely megvan, pontosan, késés nélkül történnek az elektronikus levéltovábbítások, így Grétának csak a küldetésére kell figyelnie, aminek aggódás nélkül adhatja át magát. Drukkolok neki, hiszen kevés fontosabb dolog van az önismeretnél, és az ő vállalkozása pontosan ennek a felismerésnek a lelkiismeretes gondozását tűzte ki célul.