A papunk ajánlott napelemes rendszerekkel foglalkozó céget

A nagymamám gyülekezetét egy nagyon haladó gondolkodású plébános vezeti. Amellett, hogy az alapvető emberi, keresztény erkölcsi tételekről, a felebaráti szeretet fontosságáról szokott beszélni, egyébként teljesen okosan, tenni is szokott ezek érdekében. Nagyon jó példával jár elől. Rendszeresen szervez gyűjtéseket hajléktalanoknak, a hívekkel ingyenkonyhát is működtetnek, ahol heti két alkalommal meleg ebédhez juthatnak a rászorultak. Állatvédelemmel is foglalkozik, rendszeresen szerveznek gyűjtéseket a helyi menhelyeknek, akár pénzt, akár élelmet, egyéb eszközöket tudnak felajánlani a hívek. Emellett a környezetvédelem fontosságát is hangsúlyozza. Ő szorgalmazta, hogy a környéken minél több szelektív kuka kerüljön kihelyezésre, arról nem is beszélve, hogy néhány hónapja elintézte, hogy napelemes rendszerek lássák el a templom és papilak áramigényének kielégítését.

Mivel igen jóban vagyunk vele, főleg a gyerekek imádják, viszonylag sokszor szokott vendégeskedni nálunk. Szívesen hívom át ebédre, vacsorára, akár reggelire is, ha épp úgy ér rá. Persze nem tud olyan gyakran jönni, mint szeretnénk, hiszen, mint az látszik is a fentebb elmondottak alapján, egy nagyon elfoglalt ember.

Legutóbb olyan másfél hónapja járhatott itt, amikor is a férjemmel alaposan kifaggattuk a napelem rendszerekkel kapcsolatos kérdéseink alapján. Mi is gondolkodtunk ugyanis, hogy pályáznánk, de amikor kezdtünk utánajárni, azt láttuk, hogy nagyon sok mindennek kéne utánaolvasni a napelemes rendszerekkel kapcsolatban, és erre akkor pont nem volt sem elegendő időnk, sem energiánk. Főleg az keserített el, hogy annyit azért sikerült megtudni már elég korán, hogy lakossági felhasználóként sajnos nincs kiírva napelemes pályázat.

A plébános elsősorban egy weboldalt ajánlott, a napelemrendszer.info címen. Ő is itt tájékozódott, az ezt üzemeltető céggel, a Pentele Solarral csináltatták a napelemes rendszereket, amelyek a templomhoz és a paplakhoz tartoznak. Elmondása szerint nagyon professzionális a cég, nekünk szinte semmi dolgunk nem lesz, csak felvenni velük a kapcsolatot, válaszolni néhány kérdésre, és két nap itthon lenni, mert egyszer kijönnek egy helyszíni felmérésre, egyszer pedig a telepítés történik meg. Én felvetettem a aggodalmaim a pályázattal kapcsolatban, de a plébános javaslata alapján utánaolvastam a 0%-os hitelnek. Végül úgy is döntöttünk a férjemmel, hogy egyébként tök mindegy, hogy a banknak fizetjük-e ki havonta azt a pénzt vagy az áramszolgáltatónak, és így legalább nyugodt lelkiismerettel fekhetünk majd le, hogy tettünk mi is valamit a környezetért.

Szóval úgy döntöttünk, hogy felvesszük a kapcsolatot a Pentele Solarral.

Minden pontosan úgy történt, ahogy a plébános úr felvázolta. A Pentele Solar pont olyan professzionálisan kezelte az ügyeket, mint ahogy azt megjósolta a papunk, nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, tökéletesen tartották magukat a megbeszélt időpontokhoz, egyáltalán nem olyan volt, mint mikor az ember egy futárt vagy egy szerelőt vár 8-10 órát egy nap. És tényleg, a papírmunkával sem hagytak magunkra.

Most már mi is boldog napelemes rendszer tulajdonosok vagyunk, alig várom, hogy megint vendégünk legyen a plébános úr, és megmutathassam neki is a legújabb büszkeségünk.