A hitemnek is olyan erős, mint az acél, hogy csak a plazmavágó viszi

A poén talán kissé túlzott, de meglepő mennyi mindenben egyezik meg a hit és az acél. Persze nem állítom, hogy hú, teszteljük le, essetek nekem plazmavágóval, vajon áttérek-e másik hitre, de a mai világban számos olyan dolog, esemény és tény van, ami akár egy plazmavágóval is felér, úgy megingatja a hitedet. Persze az acéllal ellentétben, mi ha meg is törünk, belénk is hasítanak, össze tudunk forrni, esetleg még erősebben mint azelőtt. Na, de honnan jutott eszembe ez a furcsa hasonlat? A napokban építkezésen gondolkoztam, ugyanis a nővérem és a férje már egy ideje gondolkoznak a költözésen, és vívódnak, hogy inkább építkezzenek, vagy vegyenek inkább egy kész házat.

Így gondoltam segítek nekik, és egy kicsit utána nézek, mi kell egy ház felépítéséhez. Mint az kiderült az alapba kell acél, és innen jutottam el a plazmavágásig. Na, de azok kedvéért, akiket érdekel, milyen acél kell egy ház alapjához, elmondom azt is: az építkezési alap például az EN 10025-2/2004 szabványú; melegen hengerelt, ötvözetlen durva (quatro) lemez. A minőségét tekintve nem igazán tudom megmondani, mit jelent az a két sor szám és betű, amit oda írtak, de aki járatos ebben, annak biztos mond valamit. Ha idáig fajulna a dolog, javaslom keressetek szakértőt, vagy guglizzatok rá jó alaposan. Az adatokat amúgy az Acélpartner oldaláról szedtem, én tőlük tájékozódtam minden tekintetben, és őket is tudom ajánlani. Szóval, ha másra vagy kíváncsi, vagy szélesebb adatokat szeretnél, abban nem tudok segíteni.

Minden esetre feltételeztem, hogy nem egy méretben lesz szükségük a nővéreméknek az acéllemezekre, ha építkeznek, sőt, lehet hogy nem is ilyen kell majd nekik, hanem olyan acél háló, ami ugye a beton fölé-közé megy… Na mindegy, azért elmondom mit találtam, mert lehet, hogy valaki felhőkarcolót építene, ahhoz meg mindenképp kell acél.

Szóval itt jön a képbe a plazmavágás és a lángvágás, mint könnyítő lépcső, mert ugye mégiscsak jobb, ha méretre kapod az acélt. Persze, mint kiderült, ezek a méretek is elég nagyok azért, szóval nem kell megijedni, hogy hú, ha levágják, akkor meg majd sok kell belőle, vagy valami. Ehhez a folyamathoz plazmavágó berendezésekre van szükség, és általában szénacélokon, és erősen ötvözött acélokon megy végbe. Az jó kérdés, hogy az építkezési alaphoz mi kell, de ha odáig jutunk, majd azt is megnézem. 1 mm-6 cm vastagságig, és 3 m x 12,5 m táblaméretig lehet vágatni a lemezeket. A vágási tartomány lyukasztással 4 cm-ig, anyagszéltől 6 cm-ig tart.

A berendezések körbe mozgó fejjel vannak felszerelve, így alkalmasak merőleges és ferde vágásra, jelölésre és írásra is. 2021 márciusában beüzemeltek egy második gépet is, ami lehetővé tette, hogy a lemezvastagságnak megfelelő átmérőjű belső kivágásokat kialakítsanak. Szóval elméletben csináltathatunk ezzel a módszerrel rácsot is. Aztán javítson ki valaki okos, ha tévedek. Ezeken felül pedig az országban egyedüliként, csak ők tudnak vállalkozni a bármilyen technológiával korábban levágott alkatrészek utólagos gyökölésére, akár 40 mm gyökmélységig. Ezeknek az üzemmódoknak kombinációja nagyon bonyolult alkatrészek gyártását teszik lehetővé.

Minden más szolgáltatás (az említett plazma vágás, acél kereskedelem, és a még nem említett élletörés, lángvágás és felülettisztítás) mellett még az egyéb tevékenység is nagyon fontos, hiszen itt árulják el, hogy akár az építkezésekben is komoly segítséget tudnak nyújtani: kőműves, lakatos és építőmesteri munkákat, illetve munkásokat is tudnak szolgáltatni, ha ez a szerződésben szerepel.

Árajánlatot az oldalon keresztül lehet kérni, illetve megadták az emailcímüket és a telefonszámukat is, amin keresztül elérhetőek, ha úgy alakulnak a dolgok.

Én nagyon érdekesnek, ha helyenként egy kicsit száraznak is, találtam ezt az oldalt, és biztos vagyok benne, hogy még vissza fogok térni ide, ha a nővéremék az építkezés mellett döntenek. Remélem más érdeklődését is felkeltette az acelpartner.hu, és felkeresik majd a jövőben, ha rászorulnak a szolgáltatásaikra, legyen szó lemez vásárlásról vagy plazmavágásról.

És a legközelebbi posztig tartson meg titeket az Úr hitben és szeretetben.