A hitem töretlen, a lakásbiztosításomat azonban évente újragondolom

Mindenki életében vannak stabil pontok, amikben mindig bízhatunk és bármikor támaszunkra lehetnek. Számomra ilyen a hit. Szándékosan nem a vallás szót használom, mert bár sokan -szerintem tévesen- szinonimaként használják a két kifejezést, nekem a hit egy tágabb fogalmat rejt maga mögött, amit sokkal szélesebb értelemben lehet használni. Hiszek magamban, az elveimben és abban, hogy valaki vigyáz ránk, rám és a családomra. És abban is hiszek, hogy függetlenül attól, hogy vannak talán előre megírt csomópontok, alapvetően mégis mi magunk alakítjuk a sorsunkat. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tartok önvizsgálatot és vagyok folyamatosan kritikus magammal, csupán azt, hogy ezeket az alaptéziseket vallom, követem, ezek képzik a lényem fundamentumait.

Emellett persze sok olyan dolog van az életben, amit időről-időre minden kétséget kizáróan meg kell kérdőjelezni és ha indokolt, intézkedni kell a változtatással kapcsolatban. Nekem ilyen példának okáért a lakásbiztosításom. Mivel minden évben változnak a feltételek én is gondoskodom arról, hogy minden évben képbe kerüljek a legújabb lehetőségeimmel és ha találok kedvezőbb feltételeket biztosító szolgáltatást, akkor nem félek váltani.

Ahhoz, hogy képbe kerüljek a lehetőségeimmel általában valamilyen webes felületet használok, hiszen itt lehet a legkönnyebben és leggyorsabban átfogó képet kapni arról, hogy milyen szereplői vannak a piacnak éppen aktuálisan. Ehhez elég csak annyi, hogy beírom a keresőbe, hogy lakásbiztosítás kalkulátor 2019, kattintok gyorsan egy szimpatikusra és már nézhetem is, hogy mik közül érdemes választanom. A pontos kalkulációhoz persze felettébb szükséges néhány adat a lakással kapcsolatban, de ezeket általában szokták fejből tudni a tulajdonosok, vagy ha nem, akkor hamar meg lehet nézni a tulajdoni lapon. Ilyen például a konkrét méret négyzetméterben, vagy az alapanyag, vagy a ház építése éve, a melléképületek száma és hasonlók. Ezeknek a kitöltése nagyjából 1-2 percet vesz igénybe, ha utánuk kell járni akkor is maximum 10 percet, tehát meglehetősen csekély idő ahhoz képest, mintha személyesen kérnénk le különböző biztosítók szolgáltatásaira vonatkozó adatokat. Szóval érdemes rászánni ezt a néhány percet és magunknak utána menni a problémának és évről-évre újragondolni kinek, miért és mennyit fizetünk, mert ha elég szemfülesek vagyunk minden évben tudunk ezzel spórolni.