A beszélgetések rejtelmei

A hit és a vallás talán az egyik olyan téma, amiket nem igazán érdemes különböző összejöveteleken felhozni, mert könnyen vitává alakulhat. Én személy szerint nem igazán vagyok vallásos, de hiszek a sorsban és abban, hogy minden történésnek meg van az oka. Csak azt nem tudom, hogy mi lehet az. Az sem különösképpen érdekel, hogy mások miben hisznek vagy milyen vallásúak, egészen addig, amíg nem próbálják rám erőltetni a nézeteiket. Szerintem mindenki higgyen abban, amiben szeretne, hiszen ez mindenkinek a saját döntése.

A múltkor egy családi összejövetelen elég sok témát érintettünk a nagy beszélgetésekben. Szó volt politikáról, vallásokról és minden egyébről, amit csak el tudtok képzelni. Szerencsére kivételesen nem lett ebből veszekedés, inkább csak egy barátságos vita. Nem is igazán emlékszem hogy hogyan, de miután kimerítettük a motoros témát is valahogy a takarítógépekhez kanyarodtunk el.

Az unokabátyám mesélte, aki egy plázában dolgozik, hogy most kaptak új takarítógépeket a főnöktől, aki a Greenway kft-től bérli őket. Állítása szerint nemrég fedezték fel ezt a céget és rögtön megtetszett nekik, hogy milyen széles a kínálatuk. Először meg szerették volna vásárolni a gépeket, viszont a weboldal szuper jól elmagyarázta, hogy mennyivel jobban járnak a bérléssel. Nincs szükség nagyobb kiadásra, fix a havi bérleti díj és még az üzemeltetéssel sem kell foglalkozni, mert a Greenway kft megteszi ezt is helyetted.

Ráadásul abban is segítettek, hogy mely gépek a legmegfelelőbbek a számukra. Felmérték a munkaterületet majd elmondták, hogy szerintük mi a legoptimálisabb és költséghatékonyabb választás. Ugyan ők már sokféle géppel dolgoztak, de mindig jó a szakértők véleményét kikérni, hiszen lehet hogy újabb információkat tudhatunk meg.

Azt is elmesélte, hogy pár napja tartották meg nekik az oktatást, arról, hogy a különböző gépek hogyan működnek. Az unokabátyám szerint elég könnyű volt megtanulni a használatukat.

Ki is emelt egy gépet a sok közül, ami nagyon megtetszett neki. Az egytárcsás takarítógép lett az egyik kedvence, mert rendkívül széles körű tisztítási feladatokat képes ellátni. Mi is lehet jobb egy olyan gépnél, amit több dologra is tudsz használni? Például a parkettatisztítást, a sikálást és a polírozást is könnyű szerrel el lehet vele végezni. A magassága is állítható, ami neki elég fontos, mert az átlagosnál jóval nagyobb termetű. Illetve azt monda, hogy nem csak a beindítása halk, hanem a zajszint is olyan alacsony, hogy még ő is meglepődött, pedig találkozott már pár takarítógéppel. Szerencsére a kisgép szállítása és a tárolása is egyszerű, hiszen össze is csukható. Emellett még többféle kiegészítő közül is lehet választani, attól függően, hogy mire szeretnénk használni a gépet. Ezeknek a rögzítéséhez pedig még csak szerszámokra sincs szükségünk.

A történet legviccesebb része az volt, hogy elmondta az egyik szokásukat. Ő és a kollégái versenyezni szoktak a gépekkel, hogy mókásabbá tegyék a takarítást. Kinek árthat egy kis móka? Mindig más a feladat és a tét is: lehet gyorsasági verseny a ráülős modellekkel, vagy az hogy kinek a szőnyege lesz hamarabb tiszta. A lényeg az volt, hogy fel is avatták az egytárcsás takarítógépeket egy kis versenyzéssel a nagy munkában.

Őszintén nem tudom, hogy hogyan lyukadtunk ki ehhez a témához, hiszen az elején még a vallásról beszélgettünk de ezért is szeretem az ilyen összejöveteleket. Sosem lehet tudni, hogy mi lesz a beszélgetésből! Elkalandozunk a témák között, de valahogy mindig hallhatunk egy-egy vicces, de hasznos történetet.